(Lukuaika n 3 min)

Jos jälkeeni jää jotain viisautta, toivoisin että nämä tässä blogissa esittämäni ajatukset olisivat siinä mukana. En minä ole tätä viisautta kuitenkaan itse keksinyt. Heräsin kolmena perättäisenä yönä siihen, että minua pyydettiin rukoilemaan. Kolmannen herätyksen jälkeen otin pyynnön todella tosissani. Siihen liittyy, miksi myös kirjoitan nyt asiasta.

Olen tutustunut Ihmeiden Oppikurssiin (IOK) ja testannut sitä omassa elämässäni. IOK ei ole uskonnollista, eikä dogmaattista, vaan pikemminkin psykologista opetusta. Tämä sama viisaus on kaikkien suurten filosofioiden ja uskontojen ytimessä, silloin kun ne ovat puhtaimmillaan. Opetus perustuu universaaleihin, henkisiin teemoihin rakkaudesta, anteeksiannosta, omista virheistämme jne. Sen ydintä ovat rukous, meditaatio ja mietiskely (mindfulness).

Tässä yhteydessä kirjoitan IOK:n opetuksesta liittyen Jumalalliseen kompensaatioon.

Meillä jokaisella on kokemuksia ihmissuhdeongelmista.

Jos joku toinen ihminen on aiheuttanut meille pientä päänsärkyä tai jotain isoa vahinkoa, on meidän todennäköisesti vaikeaa antaa anteeksi, pitää omaa mielenrauhaa yllä ja negatiivisia ajatuksia loitolla.

Tapauksesta riippuen tämä voi ottaa todella koville.

Näissä tilanteissa meitä kehotetaan rukoilemaan tuon toisen ihmisen onnellisuuden puolesta 30 päivän ajan.

Miten voi rukoilla jollekin toiselle onnellisuutta, jos toinen ihminen on loukannut meitä syvästi? Miksi tekisin sen? Mitä siis tapahtuu, jos rukoilen sinulle onnellisuutta?

Ensinnäkin, kaikkein voimakkain tapa muuttaa maailmaa on meidän voimamme muuttaa omaa mieltämme. Kaikkien ihmisten mielet ovat yhdistyneitä, yhtä ja samaa Universumin Korkeimman Älyn (Korkeimman Voiman, Jumalan) mieltä. Jos rukoilemme toiselle ihmiselle onnellisuutta, käytännössä on kaksi vaihtoehtoa: sinä alat käyttäytyä eri tavalla tai sinä et enää välitä.

Varmasti meistä jokainen tietää kokemuksesta, miten vaikeaa on pitää sisällään vihaa, ahdistusta ja muita negatiivisia pelkotunteita, jotka myrkyttävät meitä sisältä päin. On oikeasti paljon helpompaa rukoilla ja siunata ihmisiä, vaikka se voi olla heti em. tapahtuman jälkeen vaikeaa.

On erittäin tärkeää kuitenkin muistaa, että Universumi on eräänlainen itseohjautuva, itsensä järjestävä ja itsensä korjaava systeemi.

Jos joku siis teki sinulle tai minulle jotakin, joka vahingoitti, Universumi on ikään kuin jo tasapainottamassa tilannetta. Universumilla on tapansa varmistaa, että saan sen ja sinä saat sen, mitä ikänä tuo minua tai sinua vahingoittanut ihminen otti pois.

Tätä kutsutaan IOK:ssa Jumalallisen kompensaation periaatteeksi (engl. Divine compensation). Sen voisi kääntää myös hyvityksenä tai palkkiona, mutta aina siis ei ole kyse tietenkään materiaalisesta kompensaatiosta. Puhunkin tästä alla ”ihmeenä” ja mahdollisuutena.

Meidän tulee kuitenkin huomioida pari asiaa. Jos sydämeni on suljettu, en minä etkä sinä voi vastaanottaa ”ihmettä” eli sitä mahdollisuutta (kompensaatiota), jonka Universumi on sinulle tai minulle tuomassa. Tämä ei ole kuitenkaan sama kuin vastavuoroisuusperiaate ja tämä on myös hyvin toista kuin manifestointi.

Jumalallinen kompensaatio merkitsee seuraavaa esimerkin valossa

Jos minulla on jokin (hyvä) kokemus sinusta ja tein jotakin, joka heijastelee ”ihmettä” eli siis jotakin hienoa mahdollisuutta joka olisi voinut tapahtua, mutta tämän ”ihmeen” tai mahdollisuuden tapahtuminen estyi minulta tai sinulta, Ihmeiden Oppikurssi (IOK) sanoo, että

Pyhä Henki pitelee tätä ”ihmettä” tai mahdollisuutta siihen asti, kunnes olen valmis vastaanottamaan sen.

Joten, niin kauan kuin pidän sydämeni auki, Universumi etsii toisen ”aukon”, joka voi olla vaikkapa toisenlainen tapa, toinen ihminen, toisena hetkenä tai toisessa tilanteessa, jossa saan tuon kompensaation eli ihmeen tai mahdollisuuden.

Tämä ”ihme” tai mahdollisuus on siis varattuna meille Universumissa siihen asti, kunnes voimme sen vastaanottaa. IOK sanoo, että mikä tahansa rakkaus, joka on sinun, on Jumalan (Korkeimman voiman) rakkautta.

Elämämme on jo ohjelmoitu Jumalan mielessä täyttymään kaikkein korkeimpaan luovimpaan mahdollisuuteensa. Kaikki ihana, joka voisi tapahtua, on jo ohjelmoitu siis Universumin eetteriin. Tuo suunnitelma on jo siellä.

Onko siis mitään väliä, mitä teen?

Kyllä. Käytän vertauksena tietokoneen tiedostoa.

Jos sydämeni ei ole avoinna, en voi ladata tuota ”ihmettä” tai mahdollisuutta. Tässä toteutuu ikiaikainen viisaus: niin maassa kuin taivaissa.

Tuo tiedosto on sellainen, jota ei voi tuhota tietokoneesta eli Universumista. Mutta, jollen avaa tuota tiedostoa tietokoneeni näytölle – eli jos elän vihassa, kateudessa tai muissa negatiivissa ja myrkyttävissä tunteissa -, en saa tiedostoa tietokoneeni näytölle. Ja edelleen se, mitä saan näytölleni, on katkeruus. Tämä ei tarkoita tietenkään sitä, että tuota ”ihmettä” tai mahdollisuutta ei ole tietokoneeni tiedostoissa.

Kaikki on Universumissa. Kaikki on aina odottamassa meitä. Meidän täytyy kyetä vain lataamaan nuo mahdollisuudet. Siihen auttaa avoin sydän ja rukous.

Lopetan blogini kääntämääni Marianne Williamsonin rukoukseen kirjasta The Law of Divine Compensation – On Work, Money and Miracles.

Rakas Jumala,

Luovutan sinulle sen,
kuka olen, mitä minulla on ja mitä teen.

Hyödynnettäköön elämääni ja lahjojani sillä tavalla,
joka palvelee Sinua parhaiten.

Luovutan Sinulle virheeni ja kaiken kivun,
jota kannan yhä sydämessäni.

Luovutan Sinulle menestykseni ja kaikki toiveet, 
joita se sisältää.

Valaiskoon Sinun rakkautesi Valo
sydämeni syvimmät kolot
ja ulottukoon se kauttani
siunaamaan koko maailmaa.

Amen.

Rakkaudella, Marjaana

Pohdintaa

Mitä nämä ajatukset herättävät sinussa? Millaisia kokemuksia sinulla? 

Jaa alapuolella ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Kiitos!