(lukuaika noin 3 min.)

Ystävät, Vedisessä astrologiassa Kuuta pidetään kaikkein tärkeimpänä planeettana. Kuun voima johtuu myös sen yhteydestä 27 naksatraan eli kiintotähteen. Kuu on Universaali Kohtumme ja Kosminen Äitimme, joka ruokkii vedellä ja rohkaisee jokaista elollista olentoa kasvuun. Kuu kertoo suhteestamme äitiin, sillä se edustaa syntymäkartallamme omaa äitiämme. 

Aurinko antaa elämän koko universumille, kun taas Kuu antaa elämän Maalle. Kuu edustaa Auringon, sielumme, heijastusta fyysisessä ruumiillistumassamme. Kuu on taivaan toiseksi kirkkain kohde Auringon jälkeen.

Kuu ja Aurinko ovat polariteettipareja: Kuu on Prakriti, feminiininen olemuspuoli ja Aurinko Purusha, maskuliininen olemuspuoli. Molempia tarvitaan elämän luomiseen. 

Kuu edustaa myös mieltämme ja tunteitamme, jotka tulevat ja menevät vuoroveden tavoin elämässämme. Vedisessä filosofiassa ajatellaan, että henkilökohtaisella syntymäkartalla sijaitseva vahva Kuu voi estää monia vaikeuksia elämässämme. Aivan kuin lasku- ja nousuvesi, Kuu voimistuu ja heikkenee ja sen monet varjot heijastuvat mieleemme. Kuu voi viedä meidät korkeimpien ajatusten huipuille ja antaa meille kyvyn valloittaa koko maailma. 

Noin kuukaudessa Kuu käy läpi säännölliset vaiheet uusikuusta puolikuun kautta täysikuuhun. Avaan aina näitä ajankohtaisia Kuun vaiheita kuukausittain Valkoisen talon joogissa. Tervetuloa mukaan. Kuulta vie 2,5 päivää siirtyä merkistä toiseen.

Kuulla on aina ollut suuri vaikutus kautta historian eri kansojen ajanmittaukseen, kieleen, mytologiaan ja taiteeseen. Kuun Jumalattarella on ollut suuri vaikutus eri kulttuureissa Universaalin tai Kosmisen äidin rooleissa: luojana, ylläpitäjänä ja tuhoajana. Kristillisessä perinteessä lasketaan Kuun syklien pohjalta pyhimysten muistopäivät ja myös pääsiäinen.

Kuu on korottunut (ns. exalted) Härän merkissä ja heikentynyt (ns. debilitated) Skorpionin merkissä. Erityisen suuntavahvuuden eli DigBalan Kuu saa sijaitessaan 4. huoneessa, joka edustaa kotia, äitiä ja sisäistä ja ulkoista rauhaa ja harmoniaa. Voit tarkistaa tilanteesi omalta syntymäkartaltasi, ja jonka voit halutessasi myös tilata täältä.

Tässä sinulle muutamia käytännönläheisiä vinkkejä vahvistamaan omaa syntymäKuutasi

  • Pidä itsesi nesteytettynä. Juo riittävästi vettä. Kuivuus viittaa Saturnukseen ja se voi olla hyvin haasteellista Kuulle ts. mielellemme ja tunteillemme. 
  • Tarjoa muillekin vettä. Kun joku tulee kotiisi, jota syntymäkartan 4. huone edustaa, tarjoa hänelle aina lasillinen vettä. Kuun sijainti 4. huoneessa on erityisen vahva (ns. digbala).
  • Käy suihkussa aina, kun tunnet olevasi levoton tai ahdistunut. Puhtaus ja vesi yhdistyvät Kuuhun ja 4. huoneeseen.
  • Palvele äitiäsi ja muita elämäsi äitihahmoja. Ota vastaan myös heidän siunauksiaan.
  • Kuu on korottuneena (exalted) Härän merkissä, jota puolestaan hallitsee Venus planeetta. Halutessasi vahvistaa Kuutasi, tee kaikenlaisia Venukseen liitettyjä asioita, kuten taidetta, musiikkia, maalausta, sekä hoida ja ravitse itseäsi ja tietysti myös muitakin.
  • Katsele Kuuta ja sen lempeää valoa. Anna sydämesi tuntea kiitollisuutta.
  • Lisäksi. Jos olet tietoinen oman syntymäkarttasi Kuun naksatrasta ja naksatran jumaluudesta, niin osoita kiitollisuutta tälle jumaluudelle esim. meditaatiossa.

Toivotan lempeitä hetkiä sinulle ja kuullesi, Marjaana