Huom! Tämä on lyhyt artikkeli. Lukuaika noin 3 minuuttia.

Olen ihastellut ja kuunnellut lähes 20 vuotta mantroja sisältävää musiikkia. Sitä ennen en kokenut niitä juurikaan merkityksellisinä, vaan pikemminkin vähän outoina ja hörhöinä. Sitten tapahtui jotakin ja mantrat alkoivat puhutella ja avautua. Aloin ymmärtää niitä jollain sanattomalla tavalla.

Julkaisin vuonna 2015 mantroja sisältävän meditaatio-CD:n 7 päivää, 7 onnellisuuden pilaria. Kirjoitan tämän blogin sinulle puhtaasta ilosta jakaa näiden sanskritinkielisten viisauksien sanomaa Moola mantran avulla.

Mitä mantrat ovat?

Mantrat ovat vanhojen viisaiden tunnistamia värähteitä, eräänlaisia voimasanoja, joita voimme käyttää hyödyksi astuessamme meditatiiviseen tilaan. Meditaatiolla on lukuisia terveysvaikutuksia. Kerrotaan, että nämä muinaiset mestarit kykenivät kuulemaan luonnossa kaikkien äänten hienovaraisimmatkin värähtelyt, kuten esimerkiksi lintujen, perhosten, ukkosen ja tuulen. He ymmärsivät, että nämä äänet ovat hengen ilmentymiä aineessa.

Mantrat alkavat usein äänteellä OM ॐ (vieressä oleva häkkyrä on OMin symboli) ja päättyvät äänteeseen NAMAHA. OM on pyhä äänne ja edustaa kaiken olemassaolon taustalla värähtelevää korkeinta voimaa, luojaa.

Kun toistamme hiljaa mielessämme mantraa OM, avaamme yhteyden tähän Ykseyteen ja yhdistymme maailmankaikkeuden värähtelyihin. Ihmiset ovat käyttäneet OM mantraa tuhansia vuosia laajentaakseen jumalallista tietoisuuttaan.

NAMAHA taas on pyhän energian värähtelyä, joka virtaa ulospäin maailmaan, ja kiertää sieltä takaisin täyttäen meidät sisältäpäin. Näin vahvistamme jumalallista läsnäoloa, joka asuu meidän jokaisen sydämessä. Kun toistamme hiljaa mielessämme mantroja, voimme kuulla äänteiden taakse – aivan kuten muinaiset viisaat tuhansia vuosia sitten.

Moola Mantra 

Om
Sat Chit Ananda Parabrahma
Purushothama Paramatma
Sri Bhagavathi Sametha
Sri Bhagavathe Namaha

Mitä hyötyä mantraamisesta on?

 • Vanhan ja pyhän Moolan mantran laulamisesta ”mantraamisesta” on suurta hyötyä totuuden ja vapauden etsijälle.
 • Tämä mantra sisältää valtavasti voimaa; se avaa tietoisuutta ja kohottaa tietoisuuden tasoa, joka hyödyttää koko ihmiskuntaa.
 • Sanotaan, että tämä mantra on suora linkki Jumalaan, Korkeimpaan Tietoisuuteen ja tämän kauniin Universumin luojaan.

Alta löydät linkin ihastuttavan Deva Premalin laulamaan Moola mantraan, jonka sisältöä avaan pian. Laula sitä mukana tarkoituksella ja aikomuksella. Anna kumpuavan rakkauden virrata samalla maailmaan. Tämä mantra täyttää rakkaudella, rauhalla ja ilolla.

Deva Premal Moola mantra

Mitä Moola mantrasta sanotaan?

1. Moola mantra herättää Korkeimman voiman, Jumalan pyytäen suojelua ja vapautta kaikesta surusta ja kärsimyksestä. Se on tuolle voimalle osoitettu rukous, joka rakkaudesta ja myötätunnosta käsin suojelee meitä maallisessa muodossamme.

2. Moola mantra on antanut ympäri maailmaa suurta rauhaa ja iloa ihmisille, jotka ovat laulaneet tai edes kuunnelleet sitä. Sillä on voima kuljettaa mielemme puhtaan rakkauden ja rajattoman ilon tilaan. Rauha, jonka mantra voi antaa, tulee kokea.

3. Tätä mantraa pidetään avaimena, jolla voi avata oven henkiseen aarteeseen. Tämä on työkalu, jolla voi saavuttaa vapauden ja joka voi parantaa.

Milloin vain laulat tai kuuntelet Moola mantraa ja vaikket edes tietäisi sen merkitystä, se kantaa sisällään voimaa. Mutta kun tiedät mantran tarkoituksen ja laulat sitä siitä tunteesta käsin, jota se sydämessäsi herättää, on se vielä hyvin paljon voimakkaampi.

Mantra on kuin nimen kutsuminen. Aivan kuin kutsut ihmistä, hän tulee ja tunnet hänen läsnäolonsa, samalla tavoin laulaessasi tätä mantraa korkein energia ilmentyy ympärilläsi siellä, missä olet. Pidä oma mieli nöyränä ja kunnioittavana.

Moolan mantran sisältö yksinkertaisena versiona

 • Om– Kutsumme Korkeinta energiaa ja voimaa
 • Sat– Kaikkialla Universumissa oleva olemassaolo
 • Chit– Universumin tietoisuus
 • Ananda– Puhdas rakkaus, vapaus ja ilo
 • Parabrahma– Korkein luoja
 • Purushothama– joka on syntynyt ihmisen muotoon auttaakseen ihmiskuntaa
 • Paramatma– joka tulee sydämeeni ja tulee sisäiseksi äänekseni aina kutsuessani
 • Sri Bhagavati– Jumalallinen äiti, luomisen voiman aspekti
 • Same tha– yhdessä
 • Sri Bhagavate– Jumalallinen isä, muuttumaton ja pysyvä luoja
 • Namaha– Kiitän ja tunnen tämän läsnäolon elämässäni ja pyydän tältä ohjausta.


Digimeditaatio-CD (mp3) & Työvihko: 7 päivää, 7 onnellisuuden pilaria

Täältä voit hankkia Marjaanan digitaalisen meditaatio-CD:n ja siihen liittyvän Työvihkon.

7 meditaatiota sisältävät 7 onnellisuuden pilaria, jotka perustuvat ikivanhoihin, modernisoituihin kirjoituksiin. Meditaatioissa onnellisuuden pilarit yhdistetään sakroihimme eli energiakeskuksiimme. Fyysinen kehomme rakentuu sakrojen ympärille, jotta energia virtaa luonnollisesti ja viisaasti. Sakrat yhdistetään lopuksi feminiinistä jumalatarenergiaa sisältäviin mantroihin.

PONDINTAA

 • Ovatko mantrat sinulle tuttuja?
 • Mitä ajatuksia mantrat herättävät sinussa?
 • Millaisia kokemuksia sinulla? 

Jaa alapuolella ajatuksiasi ja kokemuksiasi. Kiitos!