Huom! Tämä on keskipitkä artikkeli. Lukuaika noin 5 minuuttia.

Tulevaisuuden lääketiede perustuu energian hallintaan kehossa. – William Tiller, professori, Stanfordin yliopisto

Aine on energian ilmentymä. Me ihmiset olemme energiaolentoja. Einsteinin suhteellisuusteoria E=mc² ilmaisee, että energia (E) ja massa (m) ovat saman asian eri puolia. Massa on yksi energian muoto. Ihmisen keho on siis tiivistynyttä energiaa. Fyysinen ihmiskeho on todella monimutkainen ja taitavasti suunniteltu koneisto.

Fyysisen kehomme lisäksi meillä on henkinen energiaolemuksemme.

Tohtorit Alexander Lloyd ja Ben Johnson kertovat, että jos aikomuksemme on parantaa terveydellisen ongelman juuret, on meidän parannettava energiatason ongelma: se tuhoisa värähtely soluissa, jonka magneettikuvaus tunnistaa ja jonka lääkäri tulkitsee esimerkiksi syöpäsoluksi. Kehoomme voidaan vaikuttaa parantavasti perinteisten lääketieteellisten tapojen lisäksi monin tavoin erilaisilla energiavärähtelyillä, kuten kristalleilla ja kivillä, väreillä, äänillä, tuoksuilla, kukka- ja jalokiviuutteilla.

Muinaiset viisaat ja nykytiedemiehet ovat samaa mieltä siitä, että kaikki elämässämme rakentuu eri taajuuksilla värähtelevästä energiasta, jota on esineissä, eläimissä, ihmisissä ja ympärillämme olevassa ilmakehässä, galakseissa ja aurinkokunnissa. Kaikki on todellakin energiaa: atomeista tunteisiin, ajatuksista kuviin ja kukista koko maailmankaikkeuteen. Jokainen ajatus värähtelee omalla taajuudellaan. Jokaisella kehomme elimellä ja meillä jokaisella ihmisellä on oma värähtelytaajuutemme.

Elämänvoima

Monet kulttuurit tuntevat käsitteen elämänvoima tai elinvoima. Se on energiaa, joka pitää yllä elämää ja täyttää kaiken elävän: Intiassa ja joogassa se tunnetaan nimellä prana, Japanissa samaa tarkoittaa ki ja Kiinassa chi. Energia on erilaista eri taholla ja paikoissa: kasveissa on fytoenergiaa, maassa on geoenergiaa, vedessä on hydroenergiaa, ilmassa aeroenergiaa. Vastaanotamme energioita hengittämällä ilmaa, juomalla vettä, syömällä maan antimia. Olemme avoin systeemi.

Luonnon energia elvyttää ja parantaa. Se on meille jokaiselle ilmainen ihmelääke. Jo aikojen alusta varsinkin me suomalaiset olemme tienneet tämän vaistonvaraisesti ja nyt tänä päivänä tiedekin voi sen jo todistaa. Luonto lataa meihin uusia voimia. Hiljaisuus rauhoittaa ja meidän on helpompi saada kosketus sisäiseen hiljaisuuteemme luonnossa. Moni sanoo luonnon olevan parasta meditaatiota.

Luonnon hyvinvointi edistää jokaisen ihmisen hyvinvointia.

Japanilainen tiedemies ja tohtori Masaru Emoto on tutkinut, miten veteen muodostuneet kiteet muuttuvat, kun esitämme vedelle eri sanoja, ajatuksia ja rukouksia. Voimme muuttaa näin veden laatua negatiiviseen tai positiiviseen suuntaan. Hän havaitsi, että vesi, johon suunnattiin rakastavia sanoja, tuotti kirkkaita, monimuotoisia ja värikkäitä kidemuodostelmia. Vesi, johon puolestaan kohdistettiin kielteisiä ajatuksia, sai aikaan epäsymmetrisiä ja himmeänvärisiä kiteitä. Emoton tutkimustyön tulokset auttavat meitä ymmärtämään, kuinka voimme vaikuttaa maapallon lisäksi omaan henkilökohtaiseen terveyteemme ja ympäristöömme.

Värähtelyt

Olemme joka hetki erilaisten näkyvien ja näkymättömien värähtelyiden vaikutuksen alaisena.

Kaikki niistä ei ole vain hyvää, vaan kehomme voivat joutua pois tasapainon, homeostaasin, tilasta monista eri syistä. Aina on tärkeä ensin katsoa omaan peiliin ja varmistaa, että oma olemus ja oma koti on mahdollisimman puhdas. Värähtelyihin vaikuttaa oma mielentilamme ja kokonaisuudessaan elämä, jossa elämme. EI:n sanomista ja rajojen vetämistä ei kannata myöskään pelätä. On ihan normaalia, että ihmisinä värähtelymme tekevät päivittäin aaltoliikettä. Matala värähtely tuntuu väsymisenä, sairautena ja negatiivisena mielenlaatuna, jolloin on vaikea olla yhteydessä oman intuition ja sydämen kanssa. Elämässä on silloin myös usein kaaosta, draamaa ja negatiivisia kokemuksia.

Värähtelymme voi laskea stressistä ja ahdistuneisuudesta, omista ja muiden ihmisten lähettämistä negatiivisista tunteista, ajatuksista (viha, syyllisyys, kauna, kateus) ja sanoista (juoruilu), ympäristösaasteista, myrkyllisistä tuotteista (puhdistusmyrkyt, kosmetiikka) ja valitsemastamme ravinnosta (roska- ja prosessoitu ruoka, alkoholi, huumeet). Myös liiallinen elektronisten laitteiden käyttö tai katselu (TV, tietokone, gsm), menneisyydessä eläminen tai tulevaisuuden pelkääminen voi lamauttaa värähtelyjämme. Näitähän riittää..! Vastavuoroisesti tiedostamme, että kiinnittämällä edellä mainittuihin huomioita ja tekemällä niihin liittyviä muutoksia voimme nostaa värähtelyjämme. 

Korkeisiin värähtelyihin yhdistyminen

Kun tunnemme, että energia on hyvää, voimme vastaanottaa sitä pelkästään vain ajattelemalla!

Näin voimme ajatuksemme kautta yhdistyä voimapaikkaamme luonnossa ja myös pyhiin voimapaikkoihin, kuten Chartresin katedraaliin ja Kheopsin pyramidiin. Kun imemme energiaa luonnosta, siitä tulee osa energiakenttäämme. Ja koska ajattelemme ja tunnemme, nämä kaikki asiat yhdistyvät suoraan energiaamme.

Maapallolla on olemassa ns. energialinjoja eli ley-linjoja. Fyysiset voimapaikat ja maapallon pyhät paikat kytkeytyvät juuri tuohon energiaverkkojärjestelmään vetäen puoleensa korkeamman värähtelytaajuuden energioita. Ihmisen silmä voi erottaa vain alle 1 %:n elektromagneettisesta spektristä, joka käsittää esimerkiksi tutut lämpösäteet, valoaallot, radioaallot ja röntgensäteet. Lääketiede käyttää värähtelyitä hyväkseen diagnoosien tekemisessä EKG:n, ultraäänitutkimuksen, röntgenin ja magneettikuvauksen avulla.

Ranskalaisen insinöörin André Boviksen (1871–1947) mukaan nimensä saanutta bovis-asteikkoa voi käyttää värähtelymittauksissa. Aallonpituuksien mittayksikkönä käytetään usein nanometriä (nm), joka on metrin tuhannesmiljoonasosa tai ångströmiä (å), joka on metrin sadasmiljoonasosa. Ångströmin ja nanometrin välillä vallitsee siis suhde: 1 å = 10 nm ja 1 nm = 1/10 å.

Esimerkiksi värähtelytasoa 650 nm (6500 å) pidetään ravinnossa riittävänä ylläpitämään terveyden energiatasapainoa. Tämä värähtelytaso on esimerkiksi tuore- ja raakaruoissa. Sitä alemmat värähtelylukemat vaikuttavat kielteisesti ihmisen elämään ja kehon toimintaan, ja meillä on riski sairastua. Sairastuessamme värähtelymme putoavat. Hedelmät ja tuorepuristetut mehut, siemenet ja idut, jotka värähtelevät 800-1000 nm (8.000-10.000 å) taajuudella, pitävät luonnollisesti yllä myönteisiä vaikutuksia ihmisen fysiologisiin toimintoihin. Yli 1000 nm (10.000 å) värähtelevät alueet ovat hyviä asuinpaikkoja. Pyhistä paikoista esim. Chartresin katedraalissa Ranskassa on mitattu 124.200 nm (1.242.000 å) värähtelyt!

Lopuksi

Kun tietoisuus avautuu, ihminen oppii usein luonnollisesti, miten nostaa värähtelyjä.

Edellä kertomani lisäksi värähtelyjä voi nostaa keskittymällä kiitollisuuteen, myötätuntoon, joogaan ja meditaatioon, ja hyväksymällä asioita ja tilanteita. Kaikki luova tekeminen, musiikki, laulaminen, chanttaus pyhillä äänteillä ja mantroilla sekä nauru ja ilo nostavat takuuvarmasti värähtelyjä ja näkyy elämän laadussa heti.

Mitä korkeammat värähtelyt, sen parempi terveydellemme ja hyvinvoinnillemme. Korkeat värähtelyt vahvistavat immuunijärjestelmäämme ja suojelevat tauteja ja sairauksia vastaan. Ne auttavat meitä yhdistymään intuitioomme ja seuraamaan sydämemme viisautta.

On kuitenkin tärkeää maadoittua ja keskittyä aivan tavallisiin, arkisiin asioihin.

Elämme maapallolla. Tasapaino on oleellista tässäkin. On tärkeää olla läsnä juuri tässä hetkessä maapallolla, ihmisen nahoissa. Ja muistaa armollisuus, ja se ettei meistä nahallisista kukaan ole täydellinen eikä edes täydellisen terve.

Nobel-voittaja (1937) Albert Szent-Gyorgyi sanoin:

Ihmisten hoitaminen ilman energian käsitettä on kuolleen aineen hoitamista.

 

Pohdintaa

  • Miten sinä huolehdit omista värähtelyistäsi ja energioistasi? Mikä puhdistustapa on suosikkisi ja toimii takuuvarmasti?
  • Jaa mielellään kokemuksiasi alapuolella muiden kanssa. Kiitos!

Lähde: Näkymättömän Kosketus (2013), Marjaana Will-Vidlund