Huom. Tämä on lyhyt artikkeli. Lukuaika noin 2 minuuttia.

Saturnus eli sanskritiksi Shani sijaitsee tällä hetkellä Kauriin merkissä aina huhtikuulle 2022 asti. Saturnus on karminen opettaja, joka arvostaa ahkeruutta ja antaa arvoa työntekemiselle. Kauris edustaa näiden samojen asioiden lisäksi suuria organisaatioita, johtajuutta, yhteiskuntaa ja sen rakenteita. 

Siksi Saturnus on kuin kala vedessä Kauriissa. Vedisessä astrologiassa (sideerinen eläinrata) tämä tarkoittaa sitä, että Saturnus viihtyy hyvin omassa energiassaan ja elementissään Kauriin merkissä. Saturnus testaa nyt, kuinka vahvoja meidän omat rakenteemme ovat, ja laittaa meidät tarvittaessa töihin.

Kaiken, jonka tiedät tarvitsevan tehdä, tee se mahdollisimman hyvin ja ripeästi.

Saturnus siirtyi viime viikolla (22.1.) Shravana -naksatraan eli tähtikonstellaatioon, jossa se viihtyy koko tämän kuluvan 2021 vuoden. Naksatrat mainitaan Atharva Vedassa, jossa on pohja elämän hyvinvoinnille ja arkipäivän viisaudelle, myös Ayurvedan kautta kuvattuna.

Shravanan shakti eli voima on yhdistäminen, ihmisten yhdistäminen toisiinsa. Yhteys vaatii kuuntelemista. Siksi tämä naksatra ohjaa yhteyttämme kohti korkeampaa minäämme (sieluamme). Sen avulla voimme yhdistyä kaikkein korkeimpaan voimaan, jota kutsumme eri nimillä kuten Jumala, Buddha, Lähde.

Shravana tarkoittaa kuuntelemista ja tämä naksatra onkin täydellisen hiljaisuuden naksatra. Se kehottaa mietiskelyyn. Hiljaisuuden kuunteleminen vaatii itsekuria, mutta se kannattaa. Hiljaisuus kehittää kykyämme nähdä elämän erilaisten illuusioiden läpi.  

Täydellinen hiljaisuus johdattaa meidät ymmärtämään itseämme ja sitä, joka olemme.

Shravana -naksatra on Vishnun, Universumin ylläpitäjän, lisäksi Jumalatar Saraswati, taiteen, tiedon ja oppimisen sekä viisauden Jumalattaren, naksatra.

Shravanan symboli on korva. Se edustaa kuuntelemisen ja kaiken viisaan kommunikaation taitoa. Upanishadeissa on rukous, jonka avulla aidon kuuntelemisen kapasiteettimme voi kehittyä. Kun opit kuuntelemaan sanojen todellista merkitystä, kuulet sanottujen sanojen taakse. 

Kuuntele ja voit tietää kaiken.

Kuu hallitsee Shravanaa. Kuu edustaa mieltämme. Mielemme harhailee ja haahuilee hereillä ollessamme vaikka missä, vähän kuin vuorovesi, ylös ja alas. Hiljaisuuden avulla mielemme tyyntyy ja ajatukset kirkastuvat. 

Suuntamme selkiytyy.

Shravanan henkinen kasvu liittyy itsekkäistä haluista irrottautumiseen ja muiden palvelemiseen. Elämme ja teemme työtä maailmassa, mutta meidän on tärkeää vahvistaa kykyämme nähdä materiaalisen maailman läpi se, mihin lopulta tähtäämme.

Shravana avaa korkeampaa tietoisuuttamme ja sisäisen totuutemme tietämistä.

Hyvää kuuntelemisen, kuulemisen ja kommunikaation vuotta 2021! 

Kommunikaation tärkein asia on kuulla se, mitä ei ole puhuttu.
– Peter Drucker

Lämmöllä, Marjaana

PS.

  • Miten kommunikaation kehittämisen tarve näyttäytyy sinulle ja/tai yhteiskunnassa?
  • Miten sinä kehität kuuntelemisen ja kuulemisen taitojasi?