Huom! Tämä on lyhyt artikkeli. Lukuaika noin 2 minuuttia.

Kaksi taivaan jättiläistä, Jupiter ja Saturnus, ovat yhtymässä 16.-25.12.2020 Kauriin merkissä 6 asteessa (huom. sideerisessä / vedisessä astrologiassa). 21.12.2020 tämä yhtymä saavutti huippunsa eli planeetat ovat lähimpänä toisiaan. 

Nämä kaksi hitaasti liikkuvaa planeettaa kohtaavat toisensa vain joka 20. vuosi. Näiden planeettojen yhtymään Kauriin merkissä menee satoja vuosia. Tämä yhtymä on aina merkittävä niin globaalisti kuin ihmiselle henkilökohtaisellakin tasolla. Kannattaa katsoa myös oma syntymäkartta: erityisen muutoksia sisältäväksi yhtymän tekee, jos syntymäkartallasi on jokin planeetta muutaman asteen sisällä tässä yhtymässä (eli 6 astetta Kauriissa). Olet varmasti jo tullut tietoiseksi myllerryksen voimasta.

Näiden planeettojen energiat ovat hyvin erilaisia. Siksi tämä yhtymä ”yhdistää yhteen” kaksi erilaista energiaa; ne eivät siis välttämättä istu kovin hyvin yhteen niiden energialaatujen erilaisuuden vuoksi. Jupiter on lisäksi ns. heikentynyt Kauriissa (debilitated), mutta se saa vahvuutta Saturnuksesta, joka puolestaan on vahva ja omassa energiassaan tässä merkissä (own house). Tämä tuo vielä joksikin aikaa hieman stressaavaa aikaa ja valtataisteluitakin kollektiivisella tasolla maapallolla, miksei myös henkilökohtaisessakin elämässä. 

Voi hyvin sanoa, että tässä yhtymässä on kyse kahden titaanin kohtaamisesta. Jupiter edustaa aina positiivista karmaa, hyvää onnea ja laajentumista. Saturnusta kutsutaan karman planeetaksi ja se on kurinalainen ja kärsivällinen opettaja, joka laittaa meidät töihin. Mitä tiedostavammin otamme lapion käsiimme ja alamme työskentelemään esille nousevan asian tai teeman kanssa, sitä helpommalla ja nopeammin saamme läksymme valmiiksi.

Jos sinulla on syntymäkartallasi Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä, on selvää, että olet syntynyt tänne mukanasi jokin suurempi tai uudenlainen viesti.

Usein tämä konjunktio heijastelee uudenlaista ajattelutapaa, joka sinun on tarkoitus tuoda yhteiskuntaan. Tai kuten nyt tässä transiitissa ja yhtymässä kollektiivisella tasolla, maailmaan syntyy uudenlaisia ajatusten virtauksia. Ajattele, mitä covid-19 on saanut tästä näkökulmasta jo aikaan!

On selvää, että koska Kauris edustaa johtajuutta ja yhteiskuntarakenteita, poliittisessa ja yhteiskunnallisessa ajattelussa ja toiminnassa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan merkittäviä muutoksia. Johtamismallit muuttuvat myös merkittävästi: johtajien on toimittava jatkossa yhä tietoisemmin ja yhteistä parasta hakien. Meillä on ollut globaalisti iso egoistinen peili johtamismallinamme ja olemme saaneet nähdä ja kokea, mihin se johti. Se pohjusti Jupiterin ja Saturnuksen yhtymän mukanaan tuomaa pakollista muutosta tietoisempaan johtajuuteen.

Lisäksi, tätä hetkeä tulistaa lisäksi Mars. Planeetta on 15.12.-1.1. ns. karmisessa ja vihkimyksellisessä ghandanta -pisteessä, eli siirtymässä vedellisestä Kaloista tuliseen Oinaaseen. Nyt voi olla ns. lehmän hermoille kysyntää. Tämä siirtymä tapahtuu myös kahden erilaisen energian välillä. Voit tuntea sen esimerkiksi niin, että joulun jälkeen olet valmis siirtymään sensitiivisemmistä ja passiivisemmista tunnelmista jälleen aktiivisen toiminnan näyttämölle, näyttämään osaamisesi ja ottamaan vetovastuun. Mars on Oinaassa omassa elementissään. 

Yhteenvetona suosittelen, että

  • kiiruhdat hitaasti tänään ja joulun yli,
  • muista työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino,
  • testaa syvät ja karmiset vedet,
  • valmistele maaperää ja
  • mikäli sinulla on uusi projekti alkamassa, aloita se heti uuden vuoden puolella.

Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä tapahtuu Uttara Ashada -nimisessä naksatrassa eli tähtikonstellaatiossa. Sanskritinkielinen nimi tarkoittaa Jälkimmäistä voittoa. Naksatran shakti eli erityinen voima tuokin tuen ja tunnustuksen, mutta ei niinkään henkilökohtaisista syistä, vaan oikeudenmukaisista ja kaikkia palvelevista hyvistä syistä. Tätä naksatraa hallitsevat maailmanjumalat ja em. ponnisteluilla sanotaan olevan kaikkien jumalien tuki.

Tavoittele yhteistä hyvää ja voitat varmasti.

Namaste, kaikkea hyvää!